21 november 2021 - Wedstrijdverslag Kwiek ’ 78-1 vs Sporting Andijk-1

KWIEK ’78 LEGT ANDIJK OVER DE KNIE

Al vele competities komen we de club uit Andijk tegen welke ooit uit een fusie is ontstaan. Het oude AVV Andijk ging de fusie in 2012 aan met SV Asonia waaruit Sporting Andijk is ontstaan. Het is een leuke gezellige club met een prachtige kantine waar menig club jaloers op is. Naast een gezellig club hebben ze daar ook een hele gezellige voorzitter, Maryelle Deen. Ooit heeft onze Hans Braas (Hond) zelfs een bloemetje bij de benzinepomp voor haar meegenomen, maar dat is al heul erg lang geleden….

Sporting Andijk staat momenteel op de achtste plek en onze toppers van Kwiek ’ 78 een plekje daarboven op de zevende dus. Kwiek ’78 zou afgelopen dinsdag een leuke oefenpot spelen tegen Blauw Wit uit Wormerveer maar helaas, deze ging niet door. Had wellicht allemaal te maken met het Nederlands elftal die ook die vanavond moest spelen.

Maar goed, niet getreurd, we mogen in elk geval nog voetballen. Helaas is publiek even niet welkom dus zal ons vlaggenschip het zonder de twaalfde man, oftewel de bikkelharde kern van Kwiek moeten doen.

Normaal gesproken zou dus nu het wedstrijdverslag volgen maar juist door alle perikelen rondom de wedstrijd zijn er zaken die beter aan het papier toegewijd kunnen worden….

De maatregelen die vanuit Den Haag ook aan onze voetbalclub zijn opgelegd hebben we maar na te leven; of we dat nu leuk vinden of niet. Natuurlijk snapt het bestuur heel goed de frustratie van velen, maar kunnen daar als bestuursverantwoordelijke en leidinggevende van Kwiek’78 niet veel mee. Terwijl in Rotterdam de hele Coolsingel kort en klein geslagen werd, Leeuwarden een oorlogsgebied leek en het halve Zuiden met een avondklok te maken kreeg stonden bij Kwiek’78 twee vrijwilligers zo goed en zo kwaad het ging het publiek tegen te houden en de mensen te wijzen op hun verantwoordelijkheid….

Als je al kunt spreken van frustratie dan geef ik het een ieder te doen; wie meldt zich aan om ook eens vrijwilliger te zijn bij de poort en voor rotte vis uitgemaakt te worden? Wie lijkt het leuk om vanaf ’s morgens half negen tot ’s avond zes uur constant bezig te zijn met wat je eigenlijk helemaal niet wil? Ik kan me niet voorstellen dat hier mensen voor te porren zijn en hiervoor in de rij staan…

Het bestuur gaat zich beraden en zal een dezer dagen aan alle leden laten weten hoe het nu verder moet, zoals het afgelopen zondag ging is niet te doen; blijkbaar is het stukje eigen verantwoording ver te zoeken als het iemand persoonlijk treft….

Het is jammer om te zien dat juist eigen leden de boel lopen te verstieren, hoe triest ook. Ben bang dat ook in dit geval straks de goede weer onder de kwade moeten leiden. Snap ook werkelijk niet hoe mensen onze vrijwilligers op dusdanige wijze kunnen behandelen dat ze het liefst morgen het bijltje erbij neer willen gooien, dat mensen zover weten te gaan… het is werkelijk schandalig gewoon.

Ga bij jezelf dus eens te raden wat slim is, ga niet oeverloos in discussie met onze vrijwilligers maar doe gewoon wat er gevraagd wordt, het zou het allemaal een stuk makkelijker en leuker maken voor iedereen.

O ja, Kwiek’78 won met ruime cijfers, maar dat was aan de koptekst al te lezen. 5-1 was de einduitslag.

Zondag 28 november mag ons vlaggenschip, mits er geen zaken veranderen, naar Hoorn. Ook nu zonder publiek, dus doe dat dan ook want uiteindelijk zullen we het toch echt samen moeten doen!