Wedstrijdverslag zondag 10 oktober 2021.
DWB-1 – Kwiek ’78-1

“GEEN LOON NAAR WERKEN”…..

De competitie draait alweer op volle toeren en ons vlaggenschip heeft er inmiddels al twee wedstrijden op zitten. De eerste pot tegen Zwaagdijk strandde op een gelijkspel en de tweede wedstrijd tegen MOC werd gewonnen omdat in de slotfase nog een doelpunt gescoord werd. Deze overwinning was voor Kwiek ’78 een mooie opsteker en zorgde ervoor dat we zowaar 15 keiharde minuten op nummer 1 stonden in de ranglijst, totdat de uitslagen van de andere clubs binnen druppelde. Maar goed, uit naar de Weere, het pittoreske dorpje achter Lambertschaag! DWB staat op het programma en volgens de “insiders” een heuse titelkandidaat. DWB schijnt de afkorting te zijn van De Weerese Boys, maar zou net zo goed door het leven kunnen gaan als De Wandelende Bikkels hoorde ik van een van de toeschouwers van hun eigen publiek. DWB en Kwiek ’78 zijn aardig aan elk gewaagd; Kwiek ’78 heeft inmiddels 4 punten bij elkaar gesprokkeld en bij DWB staat de teller op 3. Verder heeft DWB exact hetzelfde clubkleuren als Kwiek ’78 zodat onze mannen de prachtige zwarte uit-tenues in de teamtas hebben gestopt. Tot slot valt er nog te vermelden dat DWB één van de weinige clubs is waar je in hun “kantine” gewoon een broodje carpaccio of een uitsmijter kan bestellen omdat het dorpshuis/café/kantine bij aan hun complex grenst. Kortom, allemaal leuke weetjes vooraf maar het gaat natuurlijk om het wedstrijdverslag.

Het was een stralende mooie nazomer, of eigenlijk al herfstdag, toen we aankwamen op het complex in De Weere. Gek genoeg betrok de lucht direct toen we eens polshoogte gingen nemen in die verrukkelende kantine van de Boys…  Trainer Geert had zoals altijd de voorbespreking en gaf de mannen aan dat het vandaag echt gebeuren moest. Zeker als we de aanval op de top 3 wilde inzetten, moesten we vandaag het snot voor de ogen werken. Zeker tegen een team als de Weere Boys die allemaal een kop groter en iets breder zijn dan onze manschappen. DWB begon de wedstrijd met jeugdspeler Lars die makkelijk om onze mannen heen speelde en na een halve minuut een goal scoorde. Gelukkig was die speler Lars hun Pupil van de Week, dus was er niets aan de hand… 

DWB trapte af en de bal belande bij de keeper van DWB. De beste jongen moest er waarschijnlijk nog even inkomen en schoot de bal recht in de voeten van onze Nick. Nick stond op scherp en deed precies waar hij voor in het veld staat. Kinderlijk eenvoudig nam hij de bal aan, nam de bal eens lekker op zijn pantoffel, en ja hoor, binnen de minuut stonden we 0-1 voor! Een beter begin konden we ons toch niet wensen. Na wat gerommel met enorme zachte ballen van DWB waar echt niet mee te voetballen waren werd er uiteindelijk toch een knappe speelbal gevonden in het ballennetje van DWB. DWB drong aan, en niet zo’n beetje ook. In de achtste minuut was het raak voor de thuisploeg. Een ongelukkig weggewerkte bal van Gijs zorgde voor de gelijke stand. Flink balen wat de euforie van het begin was gelijk weer ver te zoeken. Een hoop gerommel waar het opviel dat van de voorbespreking niet veel overbleef. Wilde trappen over en weer en een DWB wat over de hele linie de betere ploeg was.Kwiek’78 had zichtbaar moeite met het spel van DWB. In de 18 de minuut is het weer raak voor DWB maar deze goal werd keurig om zeep geholpen door onze vlaggennist Jack. 

Bram valt uit wegens een blessure en Tim mag zijn kunsten gaan vertonen. Rik onderschept enorm veel ballen en Nino rent het vuur uit zijn sloffen. DWB dringt constant aan en zet onze Gijs volop aan het werk wat hem goed afgaat. Toch is het in de 34 ste minuut weer raak voor De Weerense Boys en wordt er tegen een achterstand van 2-1 aan gekeken. Vanaf dat moment kan Kwiek ’78 wel meer rust vinden en sturen Matthijs en Lorenzo de boel op de juiste manier aan en zien we dat Kwiek ’78 echt wel kan voetballen. 
Net toen we de boel lekker onder druk hadden ontdekte de scheidsrechter dat hij een droge mond had en toe was aan een kopje thee. Hij pakte zijn fluit, blies en daarmee was de eerste helft een feit.

De mannen kregen van trainer Geert de zogenoemde “zondags-preek” in de rust. Er werden een paar zaken omgezet en voordat we het wisten stond de scheidsrechter alweer op de deur te bonken met de melding dat hij graag wilde beginnen aan de tweede helft.

Kwiek ’78 ging verder waar het aan het einde van de eerste helft was gebleven en speelde zoals trainer Geert het voor ogen had. Kwiek ’78 nam de overhand en langs de lijn proefde je gewoon dat de gelijkmaker op komst was. Het spel van DWB werd grover en harder zodat er diverse spelers van Kwiek ’78 onderuit getrapt werden. Bart werd door de wonderspons weer opgelapt en ook voor Tim stond de waterzak al klaar. Het gekke is alleen dat niemand echt weet of Tim nu wat heeft of niet, omdat hij tenslotte de toneelschool heeft gevolgd… Kwiek ’78 creëert diverse kansen, David mist op een haartje na en een rare hutseklusbal die bij Rik beland mist ook net het doel. Het spel wordt rommeliger en zo vliegen de lange ballen over en weer maar echt gevaarlijk is het niet van beide kanten.

De scheidrechter begint zich te storen aan het publiek van DWB die er met z’n allen voor gekozen hebben in de dug-out te gaan zitten. Nu zijn dit soort hokjes al niet zo groot, dus om daar nu met 20 man in te gaan zitten is best raar. De beste man stuurt het publiek weer achter de hekken en het spel mag weer verder gaan. Kwiek ’78 zet in de slotfase enorm veel druk en mist open kansen wat tot ergernis van trainer Geert leidt. De trainer van DWB is ook niet gelukkig met zijn manschappen, vindt het een “k-wedstrijd” omdat ze niet in het “momentum” komen waren ze de eerste helft blijkbaar wel in zaten. Nino wordt opnieuw onderuit geschoffeld en beland bijna onder de grasmat, maar de scheidrechter houdt de kaarten stevig in zijn zak. Dan in de extra speeltijd is het Edgar die in stelling gebracht wordt en op een geweldig mooie manier de goal wil maken. Wellicht iets te mooi want de bal gaat 1 mm over de lat heen. Wat een strijd en wat een spanning. De scheidsrechter kijkt nog eens op zijn horloge en fluit af. Teleurgesteld beuren de manschappen elkaar op in de kleedkamer en balen ervan dat er geen 2-2 op de teller stond. Dat had zeker een betere, en terechte uitslag geweest, maar goed, zoals zovelen weten: “de bal is rond”, etc. etc. etc. Allemaal clichés waar we helemaal niets aan hebben. Pluspunt van de middag is dat ons hele elftal heeft gestreden voor wat ze waard waren en dat niemand heeft verzaakt. De mannen hebben gewerkt als paarden en dat is toch iets om trots op te zijn!

Volgende week zondag spelen we thuis tegen Woudia, ook dan zal er weer volle bak gestreden moeten worden. Graag zien we iedereen dan weer!