Een Dolle Dinsdag met een zachte “G”???

Oefenpot dinsdagavond 24 augustus 20:00 uur.
Kwiek ’78 1 – Fortuna Wormerveer 1


Al dagen gonsde het door het dorp; ons eerste van Kwiek ’78 speelt tegen Fortuna Sittard. Dat de Geel-Groene helden uit het Zuiden ons Kwiek ’78 zouden komen vereren met een oefenpotje was ook haast niet te geloven. En dat bleek al snel. Sittard of Wormerveer, zoveel scheelt dat ook niet, alleen een paar kilometer, de Limburgse vlaai, een spelersbus met 1000 supporters en de kleur van het speelshirt.

Trainer Geert had afgelopen zondag genoeg gezien om het elftal enigszins aan te passen. Gelukkig druppelen diverse spelers weer binnen na hun vakantie zodat de keuze voor onze Geert alleen maar makkelijker wordt. Een brede selectie zorgt er tenslotte voor dat elke speler moet strijden voor zijn plekkie en dat beloofd voor komend seizoen heel wat moois voor het publiek! Trainer Geert had dus Fortuna Wormerveer uitgenodigd, de club waar hijzelf ooit gespeeld heeft en daar gewoon topscoorder aller tijden is… Voor de ongelovige onder ons; neem eens een kijkje op de website van ze en je zult het zien.

Om exact 20:00 uur fluit achterbuurman en scheidsrechter Bas van Efferen af waarbij Fortuna direct de aanval kiest. De achterhoede van Kwiek staat echter als een huis zodat het voor Bram, Matthijs en Lorenzo wel flink werken is maar goed te doen. Fortuna hanteert de zogenoemde lange bal wat ze bijzonder goed afgaat. Ballen vliegen over meer dan 150 meter over het veld en de spelers van Fortuna weten deze goed aan te nemen en naar het doel van Gijs te knallen. Kwiek ’78 heeft hier zichtbaar moeite mee, veel balverlies en amper kunnen spelen op de helft van Fortuna is het gevolg. Het eerste kwartier is voor Fortuna, maar Kwiek ’78 herpakt zich goed. Een prachtige paas van Lorenzo laat Rick Huisman vliegen over het veld maar nog zonder resultaat. Gijs krijgt veel afstandsschoten te verwerken, maar is ook vanavond niet voor een gat te vangen. Knap verdedigingswerk van Wouter in de 24ste minuut voorkomt ellende omdat dit al de tweede serieuze doelpoging is van Fortuna. Nu is het David die een paar prachtige ballen op maat gepresteerd krijgt Lorenzo die zorgt voor een beetje spanning in de wedstrijd. In de 27ste minuut neemt Fortuna een corner, welke in eerste en tweede instantie goed gehouden worden door Gijs, een derde poging is er net één te veel waardoor Kwiek ’78 tegen een achterstand aan kijkt. 0-1. De mannen van Kwiek ’78 laten hun hoofd niet hangen en gaan weer vol gas verder. David weet nu Jaimy makkelijk te vinden die vanavond tegen een reus van Fortuna staat te spelen. Een goede voorzet van Jaimy op Rick doet de mannen geloven dat het echt wel kan. En zie daar; in de 36ste minuut maakt Nick het eerste doelpunt voor Kwiek’78. Niet de meest hoogstaande goal, maar hij telt. 1-1. Het spel wordt feller van beide kanten, wat goed te merken is als onze grensrechter Jack twee man van Fortuna voor buitenspel afvlagt. Laten we het op houden dat de mannen een beetje teleurgesteld waren en dat scheids Bas de boel weet te sussen. Fortuna neemt in de 42ste minuut opnieuw een corner die er op exact dezelfde manier invliegt als de eerdere. Gevolg is ook hetzelfde en Kwiek ’78 kijkt opnieuw tegen een achterstand aan, 1-2. Pal voor rust, dus enorm balen. Maar dan kantelt het spel toch weer naar de zijde van Kwiek’ 78 en zorgt David er in de laatste minuut van de eerste helft in de stand toch gelijk te trekken naar 2-2. Bas is toe aan koffie en de mannen aan de limo, dus fluit hij de eerste helft vakkundig af.

De spelers van Fortuna blijven op het veld terwijl de allerlekkerste limonade voor de mannen ingetapt was door kantineduo Robert en Erwin, maar goed dat blijft een keuze natuurlijk. Trainer Geert spoort de mannen nog eens goed aan om er een geweldige tweede helft van te maken.
De tweede helft is in het begin voor Kwiek ’78, een knetterhard schot van Rick wordt ternauwernood tegengehouden door de keeper van Fortuna, waarmee gelijk de boodschap is afgegeven; Geen grappen met ons Kwiek! Een tweede uitbraak van Rick Huisman brengt Fortuna van slag en jammer genoeg schampt de bal de lat en vliegt er net over. De druk staat op de ketel. Edgar was ook klaar met vakantie-vieren en komt in de 62ste minuut in het veld. Wouter is leeg gespeeld en heeft gewerkt als een paard. Ook Timen is terug van weggeweest en neemt de plek van Nick Blaauwbroek over. Fortuna hanteert, net als in de eerste helft, vaak en veel de lange bal welke telkens knap weggewerkt worden. Kwiek ’78 breekt nog een keer uit en het is omdat Kwiek’78 nog net niet toe is aan doellijntechnologie maar de bal die knipt van de lijn gehouden werd door de keeper van Fortuna zat volgens het publiek (lees: het gebrul van Arno) zeker. Helaas dacht scheidsrechter Bas er anders over en staat de 2-2 nog steeds op de teller. Nu vliegt het baltempo weer omhoog en hebben zowel Fortuna als Kwiek ’78 diverse kansen. Na het er opnieuw inbrengen van Rick Huisman, die al dacht aan zijn vakantie en op het bankje het doorlopend had over Raki, Souflaki en borden gooien, en het inbrengen van de gebroeders Groot komt er weer een klein beetje vuur in de ploeg. Een kans voor open doel wordt nog gemist, Edgar die nog voor een klein opstootje zorgt en daarmee wordt het van beide kanten minder. Zoals Loys Karel al aangaf “het spel bloed dood” en daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Beide ploegen vonden het prima zo en speelde keurig de 90 minuten uit. Verhoudingsgewijs was het een wedstrijd die redelijk gelijk op ging, over en weer mooi voetbal gezien en mooi dat het Kwiek team begint te staan als een huis. Ook al was het dan niet de ploeg uit Sittard, het was gelukkig ook niet de avond met de de “G”van: “Gatverdamme, net niet” maar eerder van “Goed gedaan” en “Gelijkspel” natuurlijk. Trainer Geert kon dan ook niet anders tevreden zijn en sprak over een Puike Pot!

Op dinsdag 31 augustus wordt de laatste oefenpot gespeeld tegen SSV om 20:00 uur thuis bij Kwiek’ 78. Natuurlijk bent u allemaal weer van harte welkom om onze boys te zien schitteren!