Op deze meer dan druilerige zomerzondag had onze trainer Geert een oefenpotje ingepland tegen derde klasser Medemblik. Na twee gewonnen oefenpotjes tegen vijfdeklassers werd het tijd voor een beetje vuurwerk. Omdat de tenues tussen Kwiek’78 en Medemblik niet heel veel schelen, lieten we de keuze aan de scheidsrechter. Hij bepaalde dat we in ons mooie witte shirt mochten aantreden en was het voor het, toch nog behoorlijke aantal op komen dagen, publiek best lastig om te zien wie nou wie was….Gelukkig heeft Kwiek mooie witte shirts en Medemblik loopt met gevangenispakjes rond, dus dat was toch een punt van herkenning. Na de aftrap waren de eerste tien minuten elkaar een beetje aftasten. Onze Gijs kreeg weliswaar de nodige ballen te verwerken, maar dit ging zonder slag of stoot. Toen Nick de score opende, na een kwartier, werd er echt gevoetbald en kon iedereen genieten van een prima spelend Kwiek ’78. Waar Loys Karel en Rick Huisman dartelend en makkelijk over het veld bewogen zagen we de Medemblikkers al meer op hun eigen helft belanden! Ook het samenspel van Kwiek ’78 zag er goed verzorgt uit en was een genot om naar te kijken. Na een geweldige corner van Kwiek ’78 die maar net werd over gekopt, een mega grote kans van Loys, een pegel van Rick Huisman op de paal, een zeer sterk spelende Lorenzo en Matthijs konden we in elk geval zeggen dat de eerste helft zeker voor Kwiek ’78 was.


Tijd voor thee en een lekker glaasje limo en natuurlijk een samenvatting voor de mannen in de kleedkamer. Omdat het een oefenwedstrijd was wilde Geert alles uit de kast halen en iedereen die mee was zijn kunsten laten vertonen. Hier en daar werden wat spelers gewisseld en op andere posities neergezet. Waar het in de kleedkamer bij Kwiek ’78 er normaal en rustig aan toe ging, was het juist inde kleedkamer bij Medemblik oorlog geworden. Trainer Stefan Kaay zette de manschappen op scherp. De kreten “accepteren”, “omschakelen” en “we moeten het samen doen” schalde door de gang. Gelukkig bracht de scheidsrechter redding voor de mannen en mocht iedereen weer het veld betreden.


Gelukkig leek het met de regen iets minder geworden, maar dat was van korte duur. Een heerlijke verfrissende plensbui trok over de velden van Medemblik heen. Natuurlijk hadden we toen al kunnen weten dat dit de voorbode was van het onheil….. De Medemblikkers stonden op scherp en waren er op gebrand de achterstand goed te maken. Want wie waren hier nou de derdeklassers…. Kwiek ’78 begon de tweede helft zeker niet onaardig, Jaimy Bakker troefde diverse keren de spelers van Medemblik af en ook de mannen van Groot deden vreselijk hun best. Maar na een eigen doelpunt van Matthijs in de 52ste minuut was het kantelpunt bij Kwiek’78. De manen streden voor wat ze waard waren maar konden met de druk van Medemblik slecht omgaan. Medemblik ging los en na een minuut stond de teller al op 2-1. Gatverdamme, al het goede werk van de eerste helft leek voor niets te zijn geweest. Een moment van niet opletten achterin zorgde in de 60ste minuut voor een 3-1 achterstand. Gelukkig werden de mannen van Kwiek’78 weer wakker en namen vanaf de 62ste minuut weer de overhand. Er werd weer gespeeld op de helft van Medemblik en er lagen weer diverse kansen in het verschiet. Natuurlijk had Kwiek zich toen moeten belonen, maar verzuimde dat. De Medemblikkers kende geen genade en scoorde in de 75 minuut de 4-1. Kwiek ’78 was getergd en dat voel goed te merken. Rick Huisman liep het complete veld over met de bal en maakte de 4-2, waarbij het goed was dat de doelnetten net vervangen waren voor nieuwe exemplaren omdat Medemblik dan waarschijnlijk de bal uit het IJsselmeer had moeten vissen. Tot slot werd Nick Blaauwbroek in de slotminuten omver getrapt waar nog een prachtige vrije trap uit kwam. Na een klein duw- en trek opstootje mocht Nick vertrekken met een rode kaart. Nog voordat Nick aan de zijlijn was vond de scheidsrechter welletjes en blies de veldstrijd af.


Natuurlijk is uw verslaggever even te raden geweest bij trainer Geert en de slotconclusie van de middag was dat het een nuttige middag was waar weer veel geleerd is. Dat Kwiek’78 prima stand hield tegen de een derdeklasser in de eerste helft maar simpelweg moeite had dit vol te houden in de tweede helft.


Op naar de volgende oefenpot op dinsdagavond 24 augustus waar de mannen van Kwiek ’78 het mogen opnemen tegen zaterdagclub Fortuna. Graag tot dan allemaal!