Zondag 12 september, 14:00 uur
Bekerwedstrijd Kwiek ’78 1 – SV Beemster 1

 

 Afgelopen zondag tegen De Rijp was een goede les geweest voor de mannen en na een week van trainen staan alle neuzen weer de goede kant op. Vandaag treffen we SV De Beemster uit de Middenbeemster in de bekercompetitie. SV De Beemster speelt net als Kwiek ’78 in de vierde klasse dus de verwachting is dat er een evenwichtige pot gespeeld kan worden. Het verschil tussen beide clubs zit hem meer in de leeftijd; Sportvereniging De Beemster bestaat dit jaar al 95 jaar, terwijl ons Kwiek ’78 momenteel 74 jaren op de teller heeft staan maar sinds we naar Het Veer verhuist zijn, er 43 jaren op heeft zitten. Als we dus echt goed bekijken spelen we tegen een club die behoorlijk ouder is. Ook is SV De Beemster een club waar ze wel van een borreltje houden en vaak het toilet bezoeken gezien hun bijnaam “De Blauwe Reigers”.  De trainer van deze mannen is Brain Tevreden en laten we die nu al een paar keer zijn tegengekomen in voorgaande competities toen we tegen Oosthuizen mochten ballen. Goed, allemaal weer informatie waar de gemiddelde lezer van denkt “wat moet ik hiermee”, maar voor de liefhebbers een leuk begin lijkt me.

Het is 14:00 uur en de scheidrechter blaast op zijn fluit, de eerste thuiswedstrijd van Kwiek ’78 is begonnen. Eindelijk zien we iedereen weer op het complex. De kantine is goed gevuld en iedereen loopt te stralen. Dat is ook eigenlijk wel logisch omdat onze voorzitter Renate, die de gisteren jarig was, iedereen heeft laten weten dat bij winst van ons vlaggenschip iedereen trakteert op een drankje! Trainer Geert had vandaag besloten de gebroeders Groot bij Hans in het tweede te parkeren zodat Nino, de eeuwige vakantieganger, samen met de aanvoerder Matthijs, die wegens een piepkleine schorsing afgelopen welke verstek moest laten gaan, er beide weer bij waren. Trainer Geert sprak in de voorbereiding over nummers, spelers die met een verkeerd nummer op de verkeerde positie moesten spelen, shirts die wegens Coronavetjes niet zouden passen, looplijnen en hoge druk zetten. Of de mannen dat even wilde onthouden! Kortom, een heel verhaal voor de mannen. 

Het viel het vanaf het eerste fluitsignaal goed op dat de laatste zin was blijven hangen… Kwiek ’78 nam vanaf het begin gelijk de leiding en zette, zoals gevraagd, hoge…zeg maar gerust erg hoge druk. En of het nou aan de nieuwe wedstrijdballen lag of aan de Kwiek boys…Kwiek ’78 was de bovenliggende partij en liet de Beemsterlingen zien wat voetballen was. In de achtste minuut is daar een uitbraakje van De Beemster die door ons Gijs met groot gemak gestopt wordt. Een lange bal van Gijs op Nino zet de hele boel op scherp. Terwijl Loys op zijn dooie akkertje zijn veters nog eens goed strikt is het David die aandringt bij het doel van De Beemster. Het staat achterin weer als een huis en Lorenzo weet alle gaatjes perfect dicht te lopen. Ook het middenveld staat vanmiddag als een rots zodat de Beemsterlingen geen schijn van kans hebben. Nu is het Nino die voorin weer in actie is en legt daar zomaar een Beemsterling op de grasmat. Volgens de omstanders was er niet veel loos en werd er al geroepen dat deze speler wellicht de avond voor de wedstrijd even iets te lang was blijven hangen bij hun kledingsponsor Braza. Gelukkig brengt de “gouden” waterzak en spons redding voor dit soort ongevallen. 
Kwiek ’78 blijft sterk aandringen, Wouter geeft een perfect pass op Loys die weer heerlijk dartelend het veld over huppelt. Na een klein kwartier is de eerste echte doelpoging voor Kwiek’78. David geeft de bal van Jetje en mist op een haar na. Kwiek ’78 pakt de draad weer op en trakteert het publiek op fraai voetbal. Ballen worden makkelijk aan elkaar overgespeeld, en het is De Beemster die achter de feiten aan holt. Een snelle inworp van Lorenzo geeft Kwiek ’78 vleugels en de mannen zetten De Beemster compleet vast op hun eigen helft. Als De Beemster als eens uitbreekt is het niet meer dan een kleine speldenprik. 

David wordt ondertussen stevig onderuit getrapt zodat bankzitter Rick met de waterzak het veld wordt ingestuurd. Gelukkig loos alarm. Opnieuw een smerige overtreding van De Beemster maar nu op onze Bart. De enkel van Bart groeit in no-time als een bal en Bart moet het veld verlaten en Edgar neemt zijn plek in. Matthijs denkt aan revanche en legt een Beemsterling op het randje van de 16 vakkundig neer. De vrije trap wordt door dezelfde Matthijs weggekopt en ook nu is het beetje gevaar geweken. Het wordt tijd voor een doelpunt. Als we zo lekker aan het voetballen zijn dan moet de beloning toch een keer volgen. 

Tim voert ondertussen weer een fraai staaltje toneelwerk uit en versiert een vrije trap welke rakelings over het doel van De Beemster vliegt. Maar het is ook deze Tim die kort daarna een prachtige voorzet geeft op David. David weet de bal bij Loys te krijgen die vervolgens Nick in stelling brengt… eindelijk is daar dan het doelpunt in de 41ste minuut. Heerlijk! 1-0. Trainer Geert loopt in de dug-out te brullen dat dit het is waarvoor hij het allemaal doet en hiervan een enorm hard piemeltje van krijgt…. De Beemster laat het er niet bij zitten en breekt uit. Gijs is ver uit zijn doel, probeert te redden wat er te redden valt en vloert een Beemsterling in het penaltygebied. Verdomme, net voor rust een penalty tegen die De Beemster met gemak verzilvert. Dat is even de deksel op de neus van Kwiek ’78. Gijs trapt de bal gefrustreerd naar voren en de scheidsrechter vindt het allemaal best en fluit de eerste helft af.

Een “Joehoe” van de scheidsrechter luide de tweede helft in. Kwiek ’78 start opnieuw sterk en binnen de eerste minuut heeft Kwiek ’78 al de eerste knappe doelpoging versiert. De keeper van De Beemster lijkt wat onrustig en schiet de bal regelmatig blind naar voren of over de zijlijn om er maar vanaf te zijn. Kwiek ’78 neemt een corner die op de handen beland van een Beemsterling….en laat de scheidsrechter dat nou net zien. Penalty voor Kwiek ’78. Nick staat beheerst en koel achter de bal en weet zonder enig probleem de teller op 2-1 te zetten in de 55ste minuut. Tim probeert de scheidsrechter enige aanwijzingen te geven wat niet echt gewaardeerd wordt door de beste man en moet uitkijken voor een gele kaart. Nu begint die gele kaart waarschijnlijk te jeuken bij de scheidsrechter want binnen een split second ontvangen Edgar en Rik er allebei een. 

In de 65ste minuut is het voor Nick genoeg geweest en mag Jaimy hem vervangen. David heeft ook zijn tijd erop zitten voor vandaag zodat Rick ook zijn voettalenten mag vertonen. Het spelbeeld blijft gelijk; Kwiek ’78 is oppermachtig en laat het (Beemster)kaas niet van het brood eten. Een megaschot van Loys zorgt ervoor dat de bal blijft hangen in de vlag bovenop de kantine. Erg vermakelijk allemaal weer! In de 71ste minuut wordt onze Jaimy gevloerd door een Beemsterling zodat Kwiek ’78 op het randje van de 16 een vrije trap mag nemen. Een fraai overstapje van Matthijs brengt De Beemster in verwarring, Loys geeft een spatzuivere trap tegen de bal zodat deze niet meer te stoppen is. Wat een knal zeg! 3-1! Fantastisch gewoon. Dit is genieten van ons Kwiek ’78 en zo willen we het eigenlijk altijd wel zien. 

Trainer Brain van De Beemster is echter niet zo Tevreden en brult de longen uit zijn lijft om de Beemster Bengels aan te sporen er nog iets van te maken. Ondertussen is het aantal corners wat Kwiek ’78 krijgt niet meer te tellen en is het jammer dat er zo weinig doelpunten uit volgen, veel meer valt er vandaag niet te zeuren over onze mannen. In de slotminuten komt de bal sporadisch bij Gijs terwijl Edgar en Jaimy de mannen van De Beemster nog even laten zien wat echt voetballen is. Een knetterharde trap van Matthijs zorgt ervoor dat de bal aan het einde van het trainingsveld beland en zien we vanuit de dug-out de scheidsrechter al op zijn klokje kijken. De beste man fluit af en kunnen constateren dat het vandaag ouderwets Genieten was met een enorme grote G! 
De mannen werden spontaan de getrakteerd door de zingende kinderen op de tribune die de mannen toezongen met de strijdkreet “Kwiek is de beste, Kwiek is de beste”….Daarbij het uitbundig schijnen van de zon, een meer dan tevreden trainer Geert…Veel mooier kan de zondag toch niet zijn!

Volgende week zondag, 19 september, mogen de mannen zich opmaken voor de uitwedstrijd in Hoorn. Kwiek ’78 speelt daar dan de derde bekerwedstrijd bij Always Forward om 14:00 uur. Graag tot dan allemaal!